2020-10-03 13:59:52• hírek • Agerpres

Egyetlen éjszaka alatt hetven határsértőt fogtak el a nagylaki román-magyar határnál

Összesen 70 határsértőt tartóztattak fel péntekről szombatra virradóan a román határőrök a nagylaki román-magyar határnál.

Az aradi határrendészet szombaton közzétett beszámolója szerint az első csoportra egy Törökországban bejegyzett kamion félpótkocsijában bukkantak rá. A 46 éves, török illetőségű sofőr által vezetett kamionban 12 török állampolgár rejtőzött el: 11 nagykorú, 18 és 45 év közötti személy, valamint egy 4 éves gyermek.


Néhány órával később egy szintén török sofőr vezette kamionban 31 személyt füleltek le a határrendészek. Közülük 29-en nagykorúak, 19 és 42 év közötti, szíriai, illetve török állampolgárok, a két kiskorú 11, illetve 16 éves. Ugyancsak török sofőr vezette a harmadik feltartóztatott kamiont is, amelyben tizennyolc, török és szír illetőségű, 18 és 37 év közötti személyt találtak.


Röviddel ezután egy 21 éves, román állampolgárságú sofőr által vezetett mikrobuszt vizsgáltak át a határőrök. A sofőr azt mondta, hogy lemezeket szállít Szlovákiába, a járműben azonban kilenc, 23 és 44 év közötti, indiai állampolgárságú férfit találtak, akiknek romániai munkavállalás céljából kiállított tartózkodási engedélyük volt.


A rendőrség minden személlyel kapcsolatban határsértésre tett kísérlet, illetve a sofőrök esetében emberkereskedelem miatt indított kivizsgálást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: